Засідання Атестаційної архітектурно-будівельної комісії

Відбулося засідання Атестаційної архітектурно-будівельної комісії за підсумками діяльності комісії щодо проведення професійної атестації

 01.06.2012 року під головуванням Беркути Анатолія Всеволодовича, першого заступника голови Атестаційної архітектурно-будівельної комісії відбулось засідання Атестаційної архітектурно-будівельної комісії за підсумками діяльності комісії з професійної атестації Виконавців за відповідними напрямками сертифікації станом на 01 червня 2012 року.

За результатами засідання були прийняті рішення щодо ключових моментів проведення професійної атестації виконавців окремих робіт (послуг). Серед іншого, було вирішено, що проводити передатестаційну підготовку можуть організації будь-якої форми власності, головними умовами при цьому є використання програм передатестаційної підготовки, затверджених протокольним рішенням Атестаційної архітектурно-будівельної комісії від 25.11.2011 № 1, укладання відповідних угод на використання програм, забезпечення належного викладацького рівня та матеріальної бази.

Надано можливість робочим органам Атестаційної архітектурно-будівельної комісії розглядати та приймати рішення щодо можливості здійснювати проведення передатестаційної підготовки та тестування Виконавців на базі заінтересованих підприємств, організацій та установ у разі покриття витрат, пов’язаних з відрядженнями викладачів та/або членів екзаменаційної комісії, а також забезпечувати проведення іспитів приміщеннями, обладнаними належними технічними засобами.

Робочим органам Атестаційної архітектурно-будівельної комісії при визначенні відповідності Виконавця кваліфікаційним вимогам, визначеним Законом України «Про архітектурну діяльність», дозволено зараховувати профільний стаж Виконавця, отриманий ним до здобуття повної вищої освіти, до загального стажу професійної діяльності.

У рамках одного кваліфікаційного сертифікату запропоновано обирати одну спеціалізацію. Іншу спеціалізацію Виконавець може отримати за наявності відповідної вищої освіти та досвіду роботи. При цьому Виконавець повинен пройти передатестаційну підготовку за обраним напрямком, внести плату до загального фонду Державного бюджету України за складання іспиту та видачу кваліфікаційного сертифіката, скласти іспит або пройти співбесіду за обраною спеціалізацією та отримати відповідний кваліфікаційний сертифікат.

Дозволено лауреатам державних та міжнародних премій у галузі будівництва, містобудування та архітектури, відзначеним профільними почесними званнями, та тим, хто має профільний науковий ступінь, проходити курс передатестаційної підготовки екстерном, з подальшою співбесідою у відповідній секції Атестаційної архітектурно-будівельної комісії. При цьому сплата коштів до загального фонду Державного бюджету України за співбесіду здійснюється у порядку та розмірі, встановленому за іспит.

За матеріалами офіційного сайту Мінрегіону

 

Увага! Секретаріат Атестаційної архітектурно-будівельної комісії змінив місцезнаходження!  

У зв’язку з військовим станом виключені не погоджені заздалегіть особисті візити.

Максимально використовуйте  засоби зв’язку - телефон, Інтернет. 

Ми працюємо і завжди раді вас бачити, але дбайте про свою і нашу безпеку.

 

Фотогалерея